Εάν προωθείτε το κατάλυμά σας μέσω πολλαπλών διαδικτυακών καναλιών, όπως διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία, τα λεγόμενα OTAs, Booking.com, Airbnb ή ακόμη και το δικό σας website ή στα social media, θα χρειαστείτε σίγουρα την βοήθεια ενός αξιόπιστου channel manager.

To channel manager είναι ένα εξειδικευμένο λογισμικό που σας επιτρέπει να διανέμετε αυτόματα καταχωρίσεις καταλυμάτων σε πολλά κανάλια κρατήσεων. Σας επιτρέπει να ενημερώνετε τις τιμές, τη διαθεσιμότητα, τα ημερολόγια και τις καταχωρίσεις σας σε όλα τα κανάλια στα οποία διαφημίζεστε σε πραγματικό χρόνο, εξαλείφοντας έτσι το κίνδυνο overbooking ή διπλοκράτησης.

Το channel manager διασφαλίζει ότι η διαθεσιμότητα είναι πάντα ενημερωμένη σε οποιοδήποτε κανάλι προώθησης όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας επισκέπτης κάνει κράτηση σε έναν ιστότοπο όπως η Booking.com, για παράδειγμα, η διαθεσιμότητα θα αλλάξει αυτόματα τόσο στη Booking.com όσο και στην Airbnb, στον ιστότοπο μας και σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια.

Με ένα channel manager, θα έχετε τη δυνατότητα να διανείμετε την καταχώρισή σας σε διάφορα κανάλια και κατά συνέπεια, να διαφοροποιήσετε τις πηγές κράτησης. Θα σας επιτρέψει επίσης να ενημερώνετε και να συγχρονίζετε πληροφορίες αυτόματα και αμέσως σε όλα τα κανάλια – αφήνοντας ένα πολύ μικρό περιθώριο για σφάλματα. Τα συστήματα channel manager αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο, εάν θέλετε να αποφύγετε λάθη όπως υπεράριθμες κρατήσεις ή λάθος διαθεσιμότητα στα διάφορα κανάλια κρατήσεων.

Χρειάζομαι ένα channel manager για το κατάλυμμλα μου;

Το channel manager είναι απαραίτητο εάν:

  • Διαχειρίζεστε ένα η περισσότερα καταλύματα ή ξενοδοχείο ανεξαρτήτως μεγέθους
  • Έχετε παρουσία σε περισσότερα από ένα κανάλια κρατήσεων (Booking.com, Airbnb)
  • Θέλετε να βελτιώσετε τον τρόπο διαχείρισης των διαφορετικών καναλιών σας
  • Θέλετε να εξαλείψετε τον κίνδυνο ακύρωσης κράτησης λόγω λάθους διαθεσιμότητας (διπλοκράτηση)

Τι μου προσφέρει ένα channel manager;

Εξοικονόμηση χρόνου

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τη χρήση ενός channel manager είναι ότι μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Αυτοματοποιώντας τη διανομή του καναλιού σας, καταργείτε τις επαναλαμβανόμενες εργασίες που διαφορετικά θα έπρεπε να κάνετε χειροκίνητα. Για παράδειγμα, ενημέρωση των ημερολογίων, των τιμών και των περιγραφών ένα προς ένα σε κάθε πλατφόρμα στην οποία διαφημίζεστε.

Αποφεύγετε τις διπλοκρατήσεις

Οι διπλοκρατήσεις ή overbooking, μπορεί να είναι ένας εφιάλτης – εάν είχατε ποτέ να ακυρώσετε μια κράτηση επισκέπτη, θα το γνωρίζετε. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό channel manager, δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχείτε για αυτές τις περιπτώσεις. Ο σταθερός, αμφίδρομος συγχρονισμός είναι το κλειδί. Με ένα channel manager, η διαθεσιμότητά σας ενημερώνεται άμεσα σε όλα τα κανάλια πωλήσεων κάθε φορά που λαμβάνετε μια κράτηση Αυτό μειώνει δραστικά τον κίνδυνο overbooking.

Αυξάνει τις κρατήσεις, την πληρότητα και τα έσοδά σας

Ένα άλλο πλεονέκτημα των channel manager είναι ότι σας επιτρέπουν να διαφοροποιήσετε τη διανομή σας. Μπορούν να σας δώσουν πρόσβαση σε κανάλια κρατήσεων στα οποία δεν θεωρήσατε ποτέ αναγκαία, αλλά ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ των επισκεπτών του καταλύματος ή της επιχείρησής σας. Τα channel managers μπορεί να συγχρονίζουν ταυτόχρονα από 3 εώς 300 κανάλια κρατήσεων!

Τελικά, περισσότερη προβολή των καταχωρίσεών σας οδηγούν σε αύξηση των κρατήσεων, της πληρότητας και των εσόδων.

Συνδεσιμότητα με άλλες εφαρμογές

Οι channel managers διασυνδέονται εύκολα με μια ποικιλία εργαλείων όπως PMS, revenue management systems, housekeeping applications κ.λπ. Η ψηφιοποίηση και η συνδεσιμότητα προγραμμάτων οδηγεί σε ελαχιστοποίηση του χρόνου εργασίας, αύξηση της απόδοσης, των κρατήσεων και τελικά σε μεγιστοποίηση των κερδών από το κατάλυμα ή το ξενοδοχείο σας.

Πως επιλέγω το καλύτερο channel manager;

Κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο για προγράμματα channel manager θα δείτε ότι υπάρχουν χιλιάδες. Ποια όμως θα πρέπει να είναι τα κριτήρια για να επιλέξουμε κάποιο από αυτά;

Ο ανταγωνισμός στις εταιρείες που προωθούν αυτά τα προγράμματα, έχει δημιουργήσει λύσεις για κάθε είδους επιχείρηση που ασχολείται με την προώθηση τουριστικών καταλυμάτων ή ξενοδοχείων. Έτσι μπορούμε να βρούμε από ένα απλό channel manager που διαχειρίζεται ένα απλό κατάλυμα με παρουσία σε τρείς-τέσσερεις πλατφόρμες μέχρι ένα πολύπλοκο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για ένα ξενοδοχείο με συνδέσεις σε περισσότερα από 300 κανάλια.

Η αγορά και η εγκατάσταση ενός channel manager είναι μία σοβαρή υπόθεση που πρέπει να περιλαμβάνει ανάλυση του καταλύματος και της αγοράς που απευθύνεται ούτως ώστε να επιλέξουμε τα κανάλια που πρέπει να έχουμε παρουσία.

Επίσης στο μεγαλύτερο ποσοστό των νέων channel manager περιέχονται και λύσεις που μας επιτρέπουν και την βελτιστοποίηση της κατάταξης (SEO) στα διάφορα κανάλια, διαχείριση της τιμολογιακής πολιτικής και πολλές άλλες δυνατότητες.

Σημαντικό κομμάτι μετά την επιλογή του channel manager είναι η αρχική εφαρμογή του προγράμματος στην λειτουργία του καταλύματός μας. Η διαδικασία ενεργοποίησης απαιτεί πολλές φορές συνεργασία με την ομάδα της εταιρείας παροχής του προγράμματος για την παραμετροποίηση του. Υπάρχουν προγράμματα που η διαδικασία γίνεται σχετικά εύκολα με την ενεργοποίηση σύνδεσης στα διάφορα κανάλια από εμάς και άλλα προγράμματα που όλη η διαδικασία γίνεται από τους προγραμματιστές της εταιρείας με παράλληλη εκπαίδευση της λειτουργίας του σε κάποιο από τα μέλη που διαχειρίζονται το κατάλυμα ή το ξενοδοχείο.

Τα προγράμματα channel manager τιμολογούνται είτε με μία εφάπαξ μηνιαία συνδρομή είτε με ένα ποσοστό επί των κρατήσεων. Επίσης, αρκετά από αυτά απαιτούν και ένα εφάπαξ ποσό αρχικής ενεργοποίησης. Τα συμβόλαια που συνάπτονται είναι συνήθως ετήσια ή μηνιαίας συνδρομής με δικαίωμα υπαναχώρησης κατά περίπτωση.

Η TitusCFU σας προσφέρει λύσεις με ολοκληρωμένα προγράμματα channel manager της αγοράς που καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα, είτε έχετε ένα διαμέρισμα, είτε διαχειρίζεστε ένα ολόκληρο ξενοδοχείο. Μετά από ανάλυση της αγοράς στην οποία θέλετε να έχετε παρουσία, σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή λύση που περιλαμβάνει εφαρμογή, διαχείριση και διαρκή υποστήριξη της λειτουργίας ενός channel manager.

Εμπιστευτείτε την TitusCFU για την προώθηση και ανάπτυξη της επιχείρησής σας.