Ο τουρισμός την χρονιά που τελειώνει, αποτέλεσε τον κλάδο που χτυπήθηκε όσο κάνεις άλλος από την παγκόσμια πανδημία. Ποια είναι όμως η τάση που διαμορφώνεται για το μέλλον των ταξιδιών και ποια θα είναι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί μετά την υποχώρηση της πανδημίας;

Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές επιχειρήσεων του τουρισμού και μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες συγκλίνουν στο γεγονός ότι το 2021 θα είναι έτος ανάκαμψης, ενώ μέχρι το 2023 θα υπάρχει πλήρης ανάκαμψη στα επίπεδα προ πανδημίας. Τα δεδομένα μετά και από τα πρόσφατα νέα για την έναρξη προγράμματος μαζικού εμβολιασμού του παγκόσμιου πληθυσμού συγκλίνουν σε αυτές τις αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Η ανάκαμψη όμως δεν θα είναι καθολική. Στην περίοδο της πανδημίας υπήρχε σαφής προτίμηση σε καταλύματα βραχυχρόνιας διαμονής σε περιαστικές περιοχές, έναντι των ξενοδοχείων σε μεγάλες πόλεις, με την εφαρμογή μέτρων κοινωνικής απόστασης να είναι ο κύριος ψυχολογικός παράγοντας για αυτή την τάση.

Πως όμως μπορούν οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, ενοικιαζόμενων δωματίων και μικρών ξενοδοχείων να προετοιμαστούν για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται;

“Το σύνολο των ειδικών της αγοράς συμφωνεί σε μερικά κύρια σημεία που θα πρέπει να εστιάσει ο τομέας της βραχυχρόνιας φιλοξενίας καταλυμάτων στην νέα χρονιά για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό”

Αυξημένα standards καθαριότητας

Η εφαρμογή των πρωτοκόλλων καθαρισμού που επέβαλλε η πανδημία αποτελεί ταυτόχρονα και μία προϋπόθεση που πλέον θα απαιτεί ο επισκέπτης ενός καταλύματος. Η ανάδειξη και η προβολή των σωστών πρακτικών που εφαρμόζεται σε ένα κατάλυμα θα αποτελεί σημαντικό πλέον τεκμήριο επιλογής. Έρευνες κρατήσεων για το 2020 έδειξαν ότι για το 82% των ταξιδιωτών οι πληροφορίες καθαρισμού αποτελούν καθοριστικό κριτήριο επιλογής για τον ταξιδιώτη. Έτσι ο σχολαστικός καθαρισμός που απαιτούν πλέον και οι πλατφόρμες ενοικίασης, θα πρέπει να επικοινωνείται ξεκάθαρα στον επισκέπτη πριν την κράτηση όσο και κατά την άφιξη του στο κατάλυμα, με κατάλληλη σήμανση απολύμανσης, παροχή ανέπαφου check in/out καθώς και παροχή απολυμαντικών και μέσων προστασίας. Η καθαριότητα αποτελεί άλλωστε και τον κυριότερο παράγοντα βαθμολόγησης της ποιότητας του καταλύματος στην κριτική που αφήνουν οι επισκέπτες.

Ευέλικτες πολιτικές κρατήσεων

Η αβεβαιότητα που επικρατεί στις μετακινήσεις λόγω των περιορισμών κατά την διάρκεια της πανδημίας θα συνεχιστεί σαν τάση και στην νέα χρονιά. Οι ταξιδιώτες πλέον είναι πολύ προσεκτικοί στις επιλογές τους, επιλέγουν καταλύματα με ευέλικτες πολιτικές κρατήσεων σε πολύ μεγάλο ποσοστό που φτάνει εώς και το 77%, σύμφωνα με έρευνες μεγάλων OTAs. Επιπλέον, όλες οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης επιβραβεύουν τα καταλύματα που προσφέρουν ευέλικτη πολιτική κρατήσεων με ειδικό σήμα και τους προσφέρουν βελτίωση της σειράς κατάταξής τους στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων με ευέλικτη πολιτική, που συνήθως ενεργοποιεί ο ταξιδιώτης, απορρίπτει εκείνα τα καταλύματα που δεν παρέχουν αυτή την επιλογή. Συνεπώς, μια σωστή στρατηγική των ευέλικτων πολιτικών σε ένα κατάλυμα προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στην εμφάνιση του στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Last minute κρατήσεις

Αποτέλεσμα των νέων δεδομένων αποτελεί η έκρηξη των last minute κρατήσεων. Είναι γεγονός πλέον ότι οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν περίοδο εβδομάδων ή ημερών πριν την άφιξη. Η προσπάθεια εδώ εστιάζεται στην διατήρηση ενημερωμένου ημερολογίου κρατήσεων στις διαφορετικές πλατφόρμες, με την βοήθεια ενός channel manager τόσο για την αποφυγή διπλοκρατήσεων όσο και για την μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα και παρουσία σε πολλά κανάλια πωλήσεων. Η διατήρηση του καταλύματος σε άψογη κατάσταση για την άμεση υποδοχή επισκεπτών και εφαρμογή διαδικασιών contactless check in/out μέσω εφαρμογών ή με lock box αποτελούν προαπαιτούμενα για αυτό το είδος κρατήσεων. Η εφαρμογή πολιτικών τιμολόγησης last minute booking στις πλατφόρμες μέσω dynamic pricing software ή revenue manager μεγιστοποιεί τις κρατήσεις και τα έσοδα.

Αύξηση των κρατήσεων μακράς διάρκειας – τηλεργασία

Νέα τάση στη χρονιά που έρχεται θα αποτελέσουν οι διακοπές που συνδυάζονται με τηλεργασία. Η σημαντική αύξηση των αντίστοιχων ταξιδιών αυτής της κατηγορίας που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια της προηγούμενης σεζόν δημιουργούν ένα νέο είδος κρατήσεων με αυξημένη διάρκεια (συνήθως 2 εβδομάδων ή και περισσότερων) που συνδυάζουν τις διακοπές με εξ αποστάσεως εργασία. Μια σωστή στρατηγική προσφορών και εκπτώσεων σε διαμονές μακράς διάρκειας προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα. Επίσης κρίσιμος παράγοντας επιλογής του καταλύματος αποτελεί η παροχή γρήγορου και αξιόπιστου internet καθώς και ύπαρξη γραφείου εργασίας στο κατάλυμα.

Υιοθέτηση έξυπνης τεχνολογίας

Η ψηφιοποίηση δίνει λύσεις στην νέα εποχή που διαμορφώνεται, με αυτοματοποίηση διαδικασιών, αποτελεσματική προώθηση καταλυμάτων στην παγκόσμια αγορά και διαχείριση της φιλοξενίας. Έτσι, για τη νέα χρονιά θα πρέπει να αξιοποιηθούν προγράμματα και λύσεις νέων τεχνολογιών για την αύξηση της πληρότητας, τη μείωση του φόρτου εργασίας του προσωπικού και του διαχειριστή του καταλύματος, την αύξηση των πωλήσεων, τη βελτίωση του ποσοστού ικανοποίησης των επισκεπτών, τον έλεγχο των τιμών και την μεγιστοποίηση των εσόδων. Σε όλους αυτούς τους τομείς πλέον κάθε διαχειριστής/ιδιοκτήτης καταλύματος έχει στη διάθεσή του ισχυρά εργαλεία που με ελάχιστο κόστος εκτοξεύουν την απόδοση του καταλύματός του.

Συμπέρασμα

Η νέα χρονιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της πανδημίας, φαίνεται ελπιδοφόρα για την ανάκαμψη του τουρισμού. Η αλλαγή των ταξιδιωτικών συμπεριφορών που συντελέστηκε μέσα στο 2020 θα είναι η νέα κανονικότητα πλέον. Η εφαρμογή σχολαστικών διαδικασιών καθαρισμού, ευέλικτων πολιτικών και διαδικασιών άφιξης, καθώς και η βελτίωση της συνολικής εμπειρίας φιλοξενίας που απολαμβάνει ο ταξιδιώτης, είναι ο καταλύτης για μια επιτυχημένη νέα χρονιά. Η παρουσία σε πολλά κανάλια πώλησης και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών είναι μονόδρομος για την αύξηση των εσόδων και την μείωση του φόρτου εργασίας του προσωπικού και του διαχειριστή του καταλύματος.

Η TitusCFU σας παρέχει λύσεις με ολοκληρωμένα προγράμματα, έξυπνες λύσεις διαχείρισης check in κρατήσεων, channel manager, revenue managers και άλλες εφαρμογές της αγοράς που καλύπτουν τις δικές σας ανάγκες. Με την γκάμα υπηρεσιών διαχείρισης, υποδοχής και επαγγελματικού καθαρισμού που προσφέρουμε, μπορείτε να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας ή να σας βοηθήσουμε σε κάποιο κομμάτι της φιλοξενίας.

Εμπιστευτείτε την TitusCFU για την προώθηση και ανάπτυξη του καταλύματος σας.